Quabla szűkített termelésre áll át.

Mától, azaz 2011.11.01-től a QuaBLA Modell szűkített termelésre áll át a Facebook oldaluk tegnap éjszakai bejegyzése szerint (a weblapjukon még erre utaló sajtóközleményt nem találtam), azaz az egyedi és közvetlen vevői értékesítés helyett csak a valamivel hatékonyabb sorozatokat és a biztosabb fizetési módot kínáló céges (értsd forgalmazó boltok és reklám példányok) megrendeléseket teljesítik. Tehát ha hihetünk a bejegyzésnek nem szűnik meg az egyik leg ismertebb magyar kis szériás gyártó (egyesek korán temetik, de mint tudjuk akinek  a halálhírét keltik….), csak a kiszámíthatóbb, biztosabbnak tűnő piacot fogja kézben tartani.

Aki az eddigi egyedi gyártásra számított az se adja fel hiszen a Quabla oldalvizén számos hol sufni-tuning jellegű, hol egész komoly tamponprinttel is felszerelt kis műhely éledt fel, kezdte el a gyártást és azt se feledjük a Quablánál is eleve egy szélesebb beszállítói kör volt, akik továbbra is színesítik a magyar kis szériás palettát.

A döntésnek az is oka lehetett hogy számos immár határainkon túlról is származó magyar témájú  gyártó jelent meg mind a műgyanta, a kisnyomású öntés és a rézmodellek terén is. Nem beszélve az egyre terjedő egyéb technológiákról. Ezért egyre kisebb darabszámok adhatóak el az amúgy is szűkülő piaci szegmensben.

Bt.

 
Forrás:Klub közlemény