Lopás a Viessmann magyarországi gyártóhelyén Bátonyterenyén.

Viessmann

2011.02.23-ai sajtóközlemény szerint még 2011 február 10.-én elloptak a Viessmann bátonyterenyei üzemegységéből ( VIESSMANN MODELLGYÁRTÓ KFT.)  számos gyártó szerszámot. A főleg műanyag fröccsöntéshez használt szerszámokat vélhetően a fém értéke miatt tulajdonították el (rég rossz, ha netán megrendelésre loptak).

Mint ismeretes ezek fém tömeg értéke vagy egyéb célú használhatósága elhanyagolható a befektetett munka (szerszám gyártás) költségeihez képest. Egy egy szerszám értéke adott esetben nem csak a közvetlen költségét jelenti hanem nem sokkal a Nürnbergi vásár után a tervezett gyártási menetrend felborulását is okozhatja, ezzel pedig veszélybe sodorhatja számos magyar munkavállaló helyzetét is.

A német tulajdonos (Wieland Viessmann)  is Magyarországra érkezett és 24.-én csütörtökön díjat tűznek ki a nyomravezetőnek (vagy aki vissza szolgáltatja ezeket).

Lásd még: http://blog.trainmodeller.hu/archives/2011/02/23/Reward/ illetve az indexen http://index.hu/bulvar/2011/02/23/nincs_munka_mert_elloptak_a_szerszamokat/ az utóbbit kéretik a “bulvár” alrovatnak megfelelően értékelni. Kicsit tényszerűbben a http://www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=44205 oldalán.

Amit tudni illik a Viessmann-ról.

– nagyon sok magyar modellezőnél vannak a termékeik a terepasztalokon, diorámákon (sokszor nem is tudják, hogy ezek a termékek nem Németországból érkeznek – fizikailag sokszor igen – hanem bizony itthon készülnek)
– a Z (1:220) méretaránytól a kerti-vasútig szinte mindenhez gyártanak főleg kiegészítőket, elektronikákat
– a magyar vonal érthető mivel  magyar származású családtag is van
– mint befektető 18 éve jelent meg betéti társaság formájában a ma közel 160 főt foglalkoztató Kft. jogelődje.
– a nógrádi kistérség első 50 cégében van évek óta (termelési érték)
– az anyacég a Viessmann Modellspielwaren GmbH (google maps)
– 2009-ben felvásárolta  Kibri modell gyártó céget és ezzel számos új pld. épület és jármű modellel bővült a paletta, utóbbiakból továbblépve bekerült a kiegészítő gyártó státuszból a gördülő állományt is gyártó cégek közé
– korábban a Bt.-nek volt (extrás) oldala ma magyar nyelvű nem ismert a német nyelvű oldal a http://www.viessmann-modell.com/ címen érhető el, illetve az átvett termékkör a http://www.viessmann-modell.com/kibri/

címen.

frissítés: 2011.03.01 Megtalálták a szerszámokat (forrás Hír TV ) : http://www.hirtv.hu/?tPath=/print/gazdasag&article_print=yes&article_id=367501