A Szombathelyi Egyesület Balatonlellei Vasútmodell-kiállítása

Még két napig látogatható, ha valaki a Balaton déli partján jár.

Irány a kiállítás.
Irány a kiállítás.

Még két napig látogatható, ha valaki a Balaton déli partján jár.

Balatonlellei Vasútmodell-kiállítás

Kiállítás időpontja: 2009.07.19-26.
Nyitvatartás: 10.00 – 12.00 és 15.00 – 21.00 óráig

Belépő
– felnőtt : 900,- Ft
– gyermek (6-14): 600,- Ft
( 6 éves kór alatt ingyenes)
– családi jegy: 2 500,- Ft

Rendező: Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület
Helye: Balatonlellei Általános és Zeneiskola Tornacsarnoka (67-es fő útról a Városházánál jobbra, parkolók vannak a városháza körül)
Címe: Balatonlelle Petőfi út 1.

Tombola : fődíj egy vasútmodell készlet. (?)
A kiállításon a szombathelyi klub 40 m-es H0-ás modul terepasztala, 16 ? egy időben közlekedő ? szerelvénnyel
Kőszeg vasútállomás 1:87-es méretarányú modellje.

—————————————————————–

Pénteken délután jártam arra (35 fok, Balaton parti hőség), a délután három órai nyitást megvárva (Keszthelyről egykor indultam így jóval korábban értem oda) elsőként és rövid ideig egyedüli látogatóként jártam körbe az így egy kicsit túlméretes kiállítótérnek tűnő tornatermet (amikor sokan vannak akkor azért jobb, hogy van hely, főleg így a Byg modelles választék is szépen szétterítve látható volt).

A szombathelyiek által készített modulszerűen összeállítható (inkább szegmens) HO-ás rendszer. Az épülő Szombathely–Kőszeg-vasútvonal egyik állomásával. A meghirdetés szerint ez Kőszeg állomás lesz, ott helyben még csak a falak egy része állt és lehet én voltam figyelmetlen, de nem nagyon derült ki hogy  a vonal mely állomása épül (bár voltak kitéve eredeti képek és egy vonalleírás amikről talán illett volna felismerni mi készül) A vágányhálózat azonban szolgálatra készen várta hogy a kezelők fogadjanak és indítsanak szerelvényeket. A mondatból érezhető hogy a fent is olvasható meghirdetésben szereplő “egy időben”  kitételt miért raktam kérdőjelek közé, hiszen ekkor az egyidőben úton lévő (bocsánat útón valóban volt álló szerelvény), tehát mozgásban lévő szerelvények száma közelített a nullához (amikor eljöttem onnan akkor azért beindult a forgalom) Nem számoltam meg (a fordító modulban is lehetett akár több szerelvény is), de a meghirdetésben elég zavaró volt az “egyidőben közlekedő” kifejezés, bár tény hogy a közlekedtetett (mondjuk menetrendszerűen) és a mozgásban lévő ebben az esetben nem rokonértelmű szavak.

Szombathelyi szegmensekből felépülő modul terepasztal.
Szombathelyi szegmensekből felépülő modul terepasztal.

Látható még egy LGB vegyes kerti vasút alapú gyerekszemet vonzó szétszedhető terepasztal, amin Playmobil, LGB és Märklin (?) mozdony egyaránt megtalálható, playmobil figurákkal és kiegészítőkkel.
A gyerekeknek két hagyományos játszó terepasztal is volt. Figyelem, attól még hogy “játszó” érdemes ezeken is megnézni a kidolgozott részleteket, mert ellentétben sok más kiállítóval itt nem egy sima ovál pályáról beszélünk, hanem valódi bár egyszerű terepasztalról.

Szétszedhető LGB terepasztal
Szétszedhető LGB terepasztal

Szombathelyi szegmensekből felépülő modul terepasztal.

Kijárati váltó körzet (HO).
Kijárati váltó körzet (HO).

Aki még korábban nem látta annak a sok kis részletet felvonultató hegyi (visszafordító) modul is érdekes lehet.

Hegytető
Hegytető

1 thought on “A Szombathelyi Egyesület Balatonlellei Vasútmodell-kiállítása

Comments are closed.