I. Nemzetközi Digitális Modultalálkozó, Kunsziget

FREMO rendszerű modulterepasztal találkozó
Rendező: Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub
Helye: Kunszigeti Önkormányzat Sportcsarnoka

A kiállítás időpontja: 2009.04.18-19
Nyitva tartás:
szombaton 10.00 – 18.00 óráig
vasárnap 9.00-től 16.00 óráig

A belépőjegyek ára:
gyermek: (130 cm alatt*) 300 Ft
(ha pedig 12 év alatti akkor lehetőség szerint kísérővel látogassák a kiállítást)
felnőtt: ( 130 cm felett*) 600 ft
Családi jegy (min. 3 fő): 1000 ft

A rendezvény egy a modellvasutazás sajátos ágát képviseli, ahol már nem csak a vasút modellek élethűek a lekicsinyített valóságosnak tűnő környezetben, de a valós előírások részben “kicsinyített” mása szerint folyik a vasút üzem, azaz mozdonyvezetők, menetrend szerint állomási irányítókkal valós időben (modell idő szerint) vezérlik a vonatokat. A valósághoz hasonlóan kocsi kísérő nyomtatványok (bárca) itteni változatával kezelik a vagonokat.
A rendezvény elsődleges célja a modellezők saját szórakoztatása. Hogy a különböző klubok és magánszemélyek által készített szabványos modul elemekből összeállított ideiglenes rendszeren vasutazzanak, akkora pályán amire egyenként egyikük sem lenne képes.

Ettől függetlenül lehetőséget biztosítanak bárki számára hogy betekintsenek a valóság eme kicsinyített másába, de itt fokozottan illik betartani néhány – amúgy minden kiállításon illendő – szabályt. Így ahol kordon van ott a kordonon belülre nem szabad menni, még akkor sem ha onnan nem látható elég jól a terep, mivel a vonatvezetők belülről kísérik végig a pályán a szerelvényeket. Ha mindezek ellenére például fotózás céljából közelebb szeretne menni hozzá, akkor ahhoz előbb kérjen engedélyt a vonalszakasz kezelőjétől.
természetesen a kiállított vagy működő tárgyakhoz, terep elemekhez hozzányúlni mint más kiállításokon itt sem szabad. Még akkor sem ha netán “vonat balesetet” lát, azaz valamilyen rendellenes működést tapasztal, ekkor csak szólni illik a kezelőnek.