(reklám) Gazdasági válság – avagy számlázzunk minnél többet – ésszel.

Számlázni? Minnél többet de csak ha már van értelme. Előtte előlegbekérő levél, A MEGOLDÁS számos kétes követelés megelőzésére.

Most mindennél fontosabb hogy ésszel számlázzunk. Sok cég fog fizetés képtelenné válni, behajthatatlan követelés, feleslegesen fizetett adók és főleg általunk finanszírozott áru esetén. Nem bármi áron kell eladni, hanem garantáltan és valós haszonért.

A kulcs, új termékek, szolgáltatások, befektetések és  régi vevők elégedettségének növelése.

Új termékek – elsősorban korábban meg tervezett – a piacelemzéseket újra értékelve , a terméket újra pozicionálva. Szolgáltatások. Ez az ami nem biztos hogy sok befektetést igényel, mégis növelhetjük a választékot, a vevői elégedettséget és főleg a piacinkat.
Befektetések. Közhely hogy ilyenkor olcsón lehet venni és majd később ha a piacok megnyugodtak és ismét fejlődési pályára áll a társadalom a “háború után” , akkor ezek a befektetések jelentősen felértékelődnek. Tipikusan ezek azok a befektetések amikre később persze nem szívesen emlékeznek vissza “nagyjaink”. Ez az a pont ahol a zavarosban halászva, de szinte biztos hogy másokon átgázolva lehet vagyont szerezni – már akinek van gyomra hozzá. Nekem személy szerint nincs és persze korábbi vagyon sem amit befektetnék. Ettől még azt kell mondjam hogy ha valaki csődbe jutott abból valaki más garantáltan profitál, tehát aki megteheti az most fektessen be főleg ingatlan és más termelésre alkalmas tartós vagyon elemekbe mert az ország helyzete tipikusan olyan hogy megint tőlünk nyugatabbra fognak előbb megjelenni a befektetők (meg persze keletebre is a még kevésbé szimpatikus forrásokból származó pénzek) Ekkor végleg elveszítjük a környeztünk felett a rendelkezésünket és csak sokszoros munka árán, sokszoros áron fogjuk tudni visszavásárolni az élőhelyünket (nem csak a védett állatoknak van ilyen, csak erről szeretünk megfeledkezni:-)  Mivel a politikusaink ilyen olyan okokból rendszerint nem bérbe adják az aranytojást tojó tyúkot hanem sok esetben egyetlen aranytojás áránál is olcsóbban eladják majd a következő tojásokat rendre visszavásárolják, így a társadalomra jelenleg kevésbé számíthatunk. Tipikus magyar mentalitás az összefogás hiánya, de az alapvető társadalmi vagy evolúciós rendet sem tartjuk szem előtt, így az egyén, a kisközösség, a helyi vagy nagyobb közigazgatási közösség, az állam, Európa és végül a föld érdekei. Egy normálisan működő társadalmi rendben ezek egészséges és kiegyenlített kompromisszumokra és egyéni teljesítményekre egyaránt építő rendben kellene működnie. Magyarország kapott egy esélyt 20 éve, de senki sem előre nézett, nem az oktatásba és az egészséges élet és munka környezetbe fektettük azt a keveset ami volt hitelből még. Ma Magyarország lehetne az európai minta állam számos szakterületen. Hogy ez  most (utólag) miért fontos? Mert soha nem késő a helyes irányra állni. Mert nincs más választásunk mint utolérni és megelőzni azt az europát aki valljuk be azért fogadott be hogy versenyképes nagyságú belföldi piacot  teremtsen a saját már meglévő multinacionális vállalatainak az amerikai és ázsiai világméretű polarizálódásban. Naivitás azt hinni, hogy ezen célon túlmutatóan is segíteni fognak. Nekünk kell  felnőni és egyenrangú tárgyalóféllé válni, hogy

Ebből csak az következik, hogy ki ki maga kénytelen megteremteni az önfenntartáshoz szükséges infrastruktúrát. És ez valójában a magyaroknak egy aranybánya lehetősége. Rajtunk áll hogy tanulunk-e addig is amíg nem dolgozhatunk (szakmát, marketinget, nyelveket) Persze aki ma is napi 20 órát dolgozik, annak elsősorban munkaszervezést, hatékonyság növelést és főleg piacelemzést kell tanulnia, mi az ami a 16-20 órából pénzt hoz és mi az ami vélt vagy valós reklám kapcsolat építés vagy ésszerűtlen segítségnyújtás formájában megy el (az is költség ,ha mi dolgozunk és nem másoknak fizetünk).

Most van esélyünk piacokat szerezni, de a régit is meg kell tartani ami abból arra érdemes. Nem bármi áron, de nem biztos hogy most kell nyereséget realizálni.

De hogy a címhez visszatérjünk most kell egy hatékony pontos számlázó program, amit azonban csak akkor kell használni, ha már biztos a pénz befolyása. Ezt teszi lehetővé a pénzbekérő, az előlegbekérő levél. Ez lehet bármi, a bánatpénztől az újság előfizetés gyűjtésig. A lényeg ez még önmagában nem adóköteles csak ha ténylegesen befolyik a pénz. Ilyen időkben egyetlen kiállított és be nem folyt számla által lekötött áfa vagy egyéb adó ára bőségesen megtéríti egy egyszerűbb Előlegbekérő levél  program beszerzését. ebből aztán gombnyomásra lehet számlát készíteni amennyiben befolt a bevétel. Úgy gondolja hogy az ön tevékenysége nem állítható át előleg kérésre. Gondoljon bele mit ír a számlára nem fizetés esetére. Márpedig ha a nem fizetésig az áru az öné, akkor egy végrehajtás során ezt visszakaphatja? És mi van, ha más konstrukcióban kihelyezi csak az árut egy előleg bekérővel, annak kifizetése a teljesítési igazolás és csak ekkortól rendelkezhet ténylegesen az áru felett a cég. Csőd esetén sokkal több esélye van legalább az áru visszaszerzésére, ha megfelelően fogalmazza meg a szállítási szerződést.

és persze ha mindezt szépen csináljuk, akkor alig valamivel magasabb költséggel mindez marketing eszközzé is válhat. [ szépen számlázni ]

[ reklám cikk ]