Indóház 2008 október – lapszemle

Megjelent az Indóház októberi száma.

Címlapon a frissen felújított régi színeiben pompázó V42 527 (szöcske) mozdony.
Vasúti hírek között egy jó hír is a hazai gyártás romjain azért készülnek például új generációs IC-kocsik (Bombardier, Dunakeszi) 61 55 19-57 xxx-x
A pár hónapja beindult ÖBB marketing gépezet a Budapesti járattal is tervezett Railjet márkanévvel induló egyedileg tervezett osztrák szerelvény egyik első próba menete (mint komplett, hiszen a kocsik és a mozdony külön külön már korábban jó pár km-t tettek meg) a 7. oldalon. Igaz nálunk nem a 230 km/órás sebességgel fog futni – sajnos.
Néhány külföldi képes hír után a budapesti északi összekötő híd építési, szerelési és üzembe helyezési képeivel illusztrált (Desiros betéttel) cikk.

A pályaépítés iránt érdeklődőknek a GYSEV Fertőszentmiklós – Pinnye pályacsere képes beszámolója.
Bár az építő szerelvényről készült távoli, talán nem elég jó minőségű képet eléggé elaprózták (nekem az érdekesebb lett volna), de azért reklámszagú cikk ellenére olvasható.
Sokkal érdekesebb volt viszont az utána következő, a százhúsz éves keszthelyi vasútról szóló cikk és a kapcsolódó anyagok.
A címlap sztori a 32.oldaltól – V42 felújítása.
Az év vasút fotósa pár száz szavazó véleménye alapján és a weblapjuk bemutatója.
A tiroli vasútparádé után az olasz gyorsvasutakról egy pár oldalas cikk.
A virtuális vasutazóknak a Zusi rajnai alkalmazása, illetve az MS Train Simulator és kapcsolódva a címlapsztorihoz a V42 3D modellje.
Villamos történetből most a Stukák vannak terítéken.
Murtalbahn.
Modellezésből – olasz felhozatal, azaz A.C.M.E. illetve Tillig TT vékony csíkos MÁV kocsi és szergej lengyel festésben – utóbbi a 3 oldal ellenére valószínű nem túl nagy érdeklődésre tarthat számot kis hazánkban.