Utcán a MIBA magazin.

MIBA magazin 2008 szeptember

Tegnap óta kapható a MIBA 2008 szeptemberi száma.
A 2325,-Ft-os árával az egyik legdrágább magazin. 116 oldalon német nyelven

A tartalomból:

Terepasztal az ablakban. A spontán ötlet címmel egy többoldalas eszmefuttatás a tervezésről, a rendelkezésre álló helyről. Sorozat cikk, így következő hónapban folytatása következik.
Nagyvasút: BR 18.3, majd ugyan ez kicsiben a Märklin prezentációjában H0-ás méretarányban. Példaértékűen részletes cikk.
A magazin nagy nyári nyereményjátékában légi fotókat mutattak (ebbe a számban főleg alpesi jellegű vasúti állomásokkal) A kérdés természetesen, hogy melyik állomás hol található. A nyeremény Roco digital startszett.
N-es terepasztal: Csipkerózsika is megirigyelhetné a dúsan burjánzó növényzetet. Rengeteg fotó a kétszobányi terepasztalról.
Talpfa csere H0-ban.
Egy ötvágányos dioráma építése lépésről lépésre.
Váltsunk: Tillig Elite Code 83 és a Peco Code 75 váltója. A szokásos probléma kezelése: polarizált váltócsúcs, még is zárlat, hát kössük át a mozgó szálat is.
Utálatos dolog a víz öntése, Itt a vízfólia a Fallertől.

Egy elnagyolt cikk, egy elektromos műhely makett építéséről.
Hazai modellezésben érdekesség számba megy a vasúti komp modellezése. De kint is, mert hat oldalt szántak rá és ez csak bemutatás.
Sziklák kialakítása – érdekessége, hogy a vízszintes kitüremkedéseket gipsz és tördelt lapok szendvics szerű egymásra építésével érték el.

Négy oldal Cv érték állítgatás “digitálisoknak”.
V80-as mozdony TT-ben.
MAN sínbusz H0-ban, Brekina tálalásában. Látványos a főkeretbe ágyazott kis méretű motor és alatta (körülötte) a digitális vezérlés, a mennyezeten pedig a LED-es világítás. Természetesen az ablakokon át látni az üléseket is. A szegecs számlálok is kereshetik a hibákat, hiszen a méretarány szerinti kicsinyítésben kevesebb mit 1 % az eltérés (azaz tized milliméterek a különbség) Igaz a NEM szabvány egy méret pontját nem teljesíti, de ezt szinte észre sem lehet venni.
A termék újdonságok között látható a Liliput akciós terméke, a fotók alapján gyönyörűen kivitelezett DR-es Kanweldelexpress (H0)
Ami még érdekes lehet, az az elérhető árú Uhlenbrock DCC- és Motorola kompatibilis szervók (3 féle).
Nm – kicsi. aranyos drágaság: Kastenlok Plettenberg